Achtergrond van het Noorderkoor

Het Noorderkoor is in 1981 opgericht door een stel enthousiaste mensen uit Gouda Noord. Het koor is verbonden aan de geloofsgemeenschap H. Antonius van Padua te Gouda, onderdeel van de parochie St. Jan de Doper.

De gemengde leden, ruim 30 in getal, zijn enthousiast, gezellig en gedreven. De leiding van dirigent Frans van der Vaart maken het zingen in het koor en het beluisteren ervan tot een feest. Samen zoeken we met de muziekcommissie naar leuke en geschikte muziek. Ons repertoire bestaat uit liederen van Huub Oosterhuis, Antoine Oomen, Tom Löwenthal, Hildegard von Bingen, maar ook andere tekstschrijvers en componisten komen bij ons aan bod.

Repeteren doen we iedere dinsdag van 20:00 tot 22:15 uur. Hierna drinken we samen een biertje of wijntje, of wat dan ook en babbelen wat na. Eens in de 4 weken kun je ons horen tijdens een zondagsviering in de St. Josephkerk in Gouda. Voor de juiste datum en locatie zie de agenda.

Buiten de kerk zingen we met name tijdens het Goudse evenement in december, Gouda bij Kaarslicht, in één van de monumentale panden of kerken. Een paar keer per jaar gaan we samen uit. We organiseren een strand- of boswandeling; een fiets- of steptocht; we gaan uit eten of bezoeken een concert. We vinden het altijd leuk nieuwe leden in onze groep te begroeten.